Jokilautan rakentaminen


Jokilauttaan mahtuu 12 henkilöä ja se risteilee Kymijoella. Lähtöpaikkana Ranta-Pukin Kievarimuseon ranta.

Tulosta lauttaesite: etusivu, sisäsivu (Koneellasi tarvitsee olla asennettuna Adobe Reader -ohjelma, jos ei ole, saat sen tästä).

Jokilautan suunnittelu tuli ajankohtaiseksi, kun vastaavaan lauttaan oli tutustuttu Hirvikoskella. Pekka Leino esitteli lautan toimintaa ja rakenteita. Sieltä saatujen myönteisten kokemusten perusteella lautta liitettiin hankesuunnitelmaan. Lautan ulkomitat ovat 3,95 m x 5,45 m.

Lautasta tehtiin piirustukset ja kustannusarvio, joka tuli hankesuunnitelman liitteeksi. Lautassa on kuusi kappaletta halkaisijaltaan 50 cm muoviponttooneita ja 15 hevosvoiman nelitahtinen perämoottori. Ohjaus tapahtuu takana olevan ohjauspulpetin kautta.

Lautta liikennöi Anjalan lahdelta noin kaksi kilometriä Kymijokea alavirtaan. Tämän jälkeen tulee Piirteen koski, jossa on niin voimakas virtaus, ettei lautta pysty nousemaan sitä ylös.

Seuraavassa lautan rakentamisesta
Lautan rakentaminen alkoi tarvespuiden kaatamisella, joka ovat lehtikuusta. Puut, jotka kaadettiin Muhniemeltä aivan Ahviontien vierestä, lahjoitti parooni Fabian Wrede. Tässä puita kaatamassa talkootyönä Ensio Töttö ja Seppo Pukki. Puut kaadettiin huhtikuussa 2004.

Ensio Töttö, Seppo Pukki ja Anjala-Seuran puheenjohtaja Tapani Hohti pitävät "miittinkiä" kaatotyön lomassa. Tapani Hohti poikkesi leimikolla, koska se oli aivan hänen kotitalonsa lähistöllä.

Puut sahattiin museon pihassa. Sahauksen yhteydessä järjestettiin toimintapäivä, jossa esiteltiin vanhoja sahausmenelmiä. Tässä talkooväki ja sahaaja Juha Varjola (keskellä) hiomassa päivän strategiaa.

Sahaustyö on alkanut. Vastaanottamassa Reijo Toikka, sahaaja Juha Varjola ja perämiehenä Matti Seppälä.
Sahuri tarkkana. Juha Varjola on harjoittanut paikkakunnalla sahaustoimintaa jo usean vuoden ajan ja on aiemminkin sahannut talkoopuita Anjala-Seuralle.

Puutavara kuivatettiin ulkona taapelilla ja rakentaminen aloitettiin toukokuun puolessa välissä. Anjalan tiettävästi ensimmäinen "kuivatelakka" perustettiin Ranta-Pukin kievarimuseon pihaan. Työ tehtiin suurelta osin talkoina, hankkeen vetäjä rkm Ossi Vanhala suunnitteli lautan ja antoi teknisiä neuvoja. Tässä lautan rungon kokoaminen on jo alkanut.

Tässä lautan ulkomuoto on alkanut hahmottua. Talkooväki oli erittäin innostunut lautan rakentamisesta ja kyselivät suunnittelijalta erittäin aktiivisesti rakenteista ja muista yksityiskohdista.

Ritva Pukki tarjosi talkooporukalle kahvit.Talkoomiehet muistivat Ritvaa kedon kukkasin. Jaakko Heinonen johti "onnitteluvaltuuskuntaa".

Talkoomiehet vasemmalta, Matti Seppälä, Seppo Pukki, Timo Heikkilä, Jaakko Heinonen, Reijo Toikka ja Timo Setälä odottavat, missä "kaivatut ponttoonit viipyvät".

Sieltä ne saapuivat. Ponttoonit ovat 12 mm paksua muovia, PK-muovi Kouvolasta hitsasi niiden päät umpeen ja kiinnityskorvakkeet. Kari Metso siirsi putket Lapinjärveltä Kouvolaan ja haki valmiit ponttoonit Kouvolasta Anjalaan talkootyönä.

Porukka valmistautuu ponttoonien asennukseen. Ne oli laitettava ennen kansilaudoitusta, jotta saatiin kiinnituspultit paikoilleen. Lehtikuusen alttius "kiertämiseen" vapaasti kuivaessaan haittasi jonkin verran asennusta.

Ponttoonien asennus käynnissä. Ne saatiin paikoilleen yhden talkoopäivän aikana ja kansirakenteiden teko voi täten alkaa.

Odotettu päivä on koittanut. Jännityksellä valmistaudutaan lautan veteen laskuun. Kari Metso on aloittanut nostotyön ja joukolla todetaan, "se nousee sittenkin".

Lautta on noussut ilmaan ja sen alle ajetaan Maa-ja metsätalousoppilaitokselta lainattu peräkärry.

Lautta on nostettu perävaunulle, Jorma Kiviranta, Matti Seppälä ja Timo Heikkilä tarkistavat, onko kaikki kunnossa veteenkuljetuksen aloitttamiseksi.

Lautan veteenkuljetus käynnissä, taustalla häämöttää Rantasen talo joen vastakkaisella puolella.
Lauttaa lasketaan veteen ja seuraa hankkeen jännittävin hetki, kuinka lautta ui Kymijoessa.

Lautta on laskettu veteen ja se ui hyvin, jännitys on lauennut. Lautta laskettiin veteen paikasta, missä oli vanhan lautan laituri Anjalan puolella. Lautta on kuvassa vanhalla lossireitillä.

Talkooporukka on "lautanlasku" -kahvilla Anjalan Nesteellä. Vasemmalta Kari Metso, Seppo Pukki, Matti Seppälä, Jouni Pukki, Timo Heikkilä, Reijo Toikka (selin), Jorma Kiviranta ja Ossi Vanhala.

Lautta on ajettu väliaikaiseen laituriin, moottorin asennus on käynnissä. Moottori on 15 hevosvoimainen nelitahtinen Mercury ja sen toimitti Menokone Oy. Moottorin asennustelineen teki ja suunnitteli Jouni Pukki.

Lautan rakentaja Tero Pukki vie äitiään ja vaimoaan koeajolle.

Lauttaa esitellään yleisölle toimintapäivän yhteydessä. Se herätti suurta kiinnostusta päivän aikana.

Seppo Pukki ja parooni Fabian Wrede, vasemmalla keskustelevat, Reino ja Salme Lehtinen tutkivat ovatko pelastusliivit kunnossa ennen koeajoa, kuvassa oikealla.

Kesän 2007 laineilla.

Lautta juhlavalaistuksessa lokakuussa 2007. Taustalla Inkeroisten kartonkitehdas.

PURJEHDUSKAUDEN 2007 PÄÄTÖS: Marraskuun alkupäivinä lautta nostettiin talviteloille. Noston suoritti Kouvolan Betonin nosturi.
Lautta matkaa nostokettinkien varassa talvehtimispukeilleen.

Lauttaa ohjaamassa vasemmalta Heikki Salmela, Seppo Pukki ja Timo Setälä.

Nosto on päättynyt.

Lautta talvisäilytyspaikallaan.

Nosto suoritettiin moottoreineen päivineen.

Muutaman päivän perästä maassa oli jo vähän lunta.

Keväällä 2008 vesi nousi "kuivatelakalle".

Lautta työnnettiin Sepon traktorilla veteen 16.4.2008.

Purjehduskausi 2008 oli näin virallisesti avattu.

Kymijokipäivänä elokuun toinen, 2008.
Lautta talviteloilla. Noston (tai pikemminkin vedon) suoritti Sepon traktori. Talkooukot asettelivat pöllejä lautan alle minkä kerkesivät. Purjehduskausi päättyi näinollen 12.11.2008.
 
 
Toukokuussa 2009 lautta sai uuden suojaavan tervakerroksen.Hommaa toteuttamassa Erkki Hohti.

Myös itse lautturi pääsi kokeilemaan mustan mönjän levitystä.

Ja näin komia siitä tuli.

Myös yläosa sai uuden ilmeen. Sävytystyössä Heikki Salmela.

ja Jorma Kiviranta.

Valmiina uutta kautta varten.

Hääristeily heinäkuussa 2009
Sama porukka
Inkeroisten Ladun musiikillinen kahviristeily niin ikään heinäkuussa teemana 'on lautalla pienoinen kahvila'
Tarkemmin katsottuna ...
Ladun kanootit seurasivat lauttaa
Toisen keikan porukkaa
 
Kymijokipäivä la 1.8.2009
Vuoden 2009 purjehduskausi päättyi 3.11. Itse metsuri antaa ohjeita Lasse Lampiselle, miten pukit tulee asetella.
Vielä tarkistussilmäys ennen lautan 'talvilepoa'.
Kymijokipäivänä 7.8.2010.
Kymijokipäivänä 7.8.2010.
Kymijokipäivänä 7.8.2010.
Risteilykauden päätös: Nosto rannalle keskiviikkona 20.10.2010, moottorin kimpussa itse 'herra' merenkulkuneuvos ja Lampisen Lasse.
Vettä tihutti, mutta se ei hommia paljonkaan haitannut.
Tukevasti maissa. Risteilykausi: 19.5 - 20.10.
Telakalle ke 12.10.2011